Jäinen kuolema – Suomen talvisota

Jäinen kuolema – Suomen talvisota on kahden pelaajan sotapeli Suomen ja Neuvostoliiton välisestä talvisodasta vuosina 1939–1940 ja tiestä tuohon konfliktiin.

Pelin lautana on kartta, johon on kuvattu kolme rintamaa, joilla pääasialliset taistelut tapahtuivat ja missä Neuvostoliiton pelaaja yrittää edetä joukkoineen kun Suomen pelaajan yksiköt, heikommin varusteltuina, mutta paremmin sopeutuneina jäätäviin lämpötiloihin yrittivät epätoivoisesti pysäyttää näitä.

Länsivaltojen alkaessa harkita interventiota, alkoi hiekka molempien osapuolten tiimalasissa käydä vähiin. Kestäisikö suomalaisten puolustus yhä raivokkaammat hyökkäykset ja toisaalta olisiko Stalin valmis maksamaan poliittisen hinnan taistelusta, joka vastoin hänen oletuksiaan ei osoittautunutkaan paraatimarssiksi Helsinkiin.

Peli on korttivetoinen ja pelimekaniikan sydämen muodostavat yli 50 toimintakorttia (joista jokaisessa on kuva konfliktin ajalta). Kortteja voi käyttää joko tapahtumina tai toimintapisteinä. Tapahtumiin kuuluvat niin vodka-annoksen rohkaisemat neuvostojoukot, maailman ensimmäisen naisdiplomaatin madame Kollontain diplomaattiset manööverit, kuin Suomen USA:ssa ennen sotaa hankkima sympatia ainoana maana, joka maksoi velkansa.

Peli on täysin kaksikielinen (suomi ja englanti), ja siinä on toimintakortit kummallekin kielelle.

Sisältö

Jäinen kuolema / Freezing Death

  • Pelilauta
  • 74 pelinappulaa
  • 55 korttia englanniksi ja 55 korttia suomeksi
  • Sääntökirja englanniksi ja suomeksi
  • Tohtori Olli Kleemolan laatima 6 sivuinen historiallinen johdatus sotaan suomeksi ja englanniksi
  • Kahdeksan kuusisivuista noppaa

Jäinen kuolema -pelilauta

Pelin esittelyvideo (englanniksi)

Pelin tilaaminen

Pelin joukkorahoituskampanja oli menestyksekäs ja peli on nyt valmistunut. Voit tilata pelin  erikoishintaan täältä:

https://holvi.com/shop/Lindenlakegames/

LISÄTIETOJA

Pelin viimeisimmät suomenkieliset säännöt voit ladata tästä.

Lisätietoa pelistä BoardGameGeekissä.